خبرگزاری مهر، گروه استانها- صنعت، معدن و تجارت به عنوان شاخههای اصلی اقتصاد هر زیست بوم نیاز به برنامهریزی مدون برای بهکارگیری ظرفیتها و امکانات دارند تا علاوه بر حفظ و نگهداری از آنها بتواند بهرهگیری بهینه را توسط نیروی جوان و خلاق میسر کرد.
در واقع مسیری که سایر کشورها برای رشد تولید ناخالص خود به کار گرفتهاند توجه ویژه به مهارت و فناوری است که به راحتی راه را برای کارآفرینان باز کرده تا از این طریق با غلبه دانش بتوانند مدیریت صحیحی بر منابع خود داشته باشند و صنعت و تجارت را ارتقا دهند.
مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در همین راستا یکی از مؤلفههای مؤثر در رشد و رونق اقتصادی اصفهان را وجود آب میداند و به خبرنگار مهر میگوید: برای انتقال آب از دریا به اصفهان باید برنامه توسعهای داشته باشیم که بخشی از آب منطقه را صرف توسعه کنیم؛ البته توسعهای که از جنس جذب جمعیت کارگری نباشد و اصفهان از یک شهر کارگری مهاجر پذیر به یک شهر نخبه پذیر تبدیل شود.
وی تصریح میکند: باید افراد نخبه، کارآفرین و صاحب دانش به اصفهان مهاجرت کنند و جذب این شهر شوند و واحدهای صنعتی منابع بر با مراکز دانش محور با ارزش افزوده بالاتر جایگزین شوند.
چالش نادیده انگاری منابع کشور در مدیریت مشاغل جدید
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید حاکمیت با مداخله فعال برای ایجاد مشاغل جدید، آنها را با اقتضای نیازهای خود متناسب سازی کند تا منابع در این حوزهها خرج شود گفت: باید در این زمینه برنامه ریزی جدی انجام شود.
طغیانی با اشاره به شکلگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید: در دهه ۷۰ سیاستگذاری تجاری و صنعتی مکمل هم بودند و با گذشت زمان سیاست گذاری صنعتی، معدنی و بازرگانی در کنار هم قرار گرفت و این وزارتخانه را شکل داد که ایده مترقی هم به شمار میرود.
تشخیص داشبورد مدیریتی صنعت و معدن استان اصفهان
طغیانی با تاکید بر لزوم حمایت مناسب و هوشمند برای ارتقای سطح تولید و تولیدات صادرات محور ادامه میدهد: اگر فضای ملی وارد برخورد فعال با این موضوعات نشود فرصتهای طلایی را از دست خواهد داد و در واقع صنعت و تجارت و تولید امکان بازسازی خود را از دست میدهد. ما به کشور تولید منابع تبدیل شدهایم که نفت و گاز و.. میفروشیم و سایر منابع را وارد میکنیم. از سویی دیگر با رویکرد استانی باید فعال شویم و داشبورد مدیریت صنعت و معدن را داشته باشیم.
وی داشبورد را شامل اعلام خطرها و میزان سرمایه گذاریها و نتایج عنوان میکند و میگوید: معدنها در اصفهان سرمایه محور هستند که باید مشخص شود عمر سرمایه آنها چقدر است و چه برنامهای داریم که ماده معدنی بدون ارزش افزوده خارج نشود و رشد خدمات مهندسی در حوزه معدن افزایش پیدا کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصناف اصفهان میگوید: بهترین صنعتگران ما دغدغه شاگرد دارند و در صورت ادامه این روند تا چند سال آینده، استادکاران قطعه ساز کاهش پیدا میکند و این از دیگر چالشهای موجود است. بنابراین راه را باید برای استعدادها و نخبهها فراهم کنیم.
تغییر سیاست اشتغال زایی در استان اصفهان امری ضروری است
همچنین امیرحسین کمیلی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر میگوید: برای تحقق نخبه پروری در استان اصفهان، توجه به شرکتهای دانش بنیان میتواند بهترین روش باشد.
وی با بیان اینکه بزرگترین پارک علم و فناوری و شهرک علمی تحقیقاتی کشور در استان اصفهان مستقر است، ابراز میکند: در این زمینه از ابتدای سال جاری تاکنون برای بیش از ۷۵ شرکت دانش بنیان مجوز فعالیت صادر شده است.
مدیرکل صمت استان اصفهان با بیان اینکه اشتغال دانش بنیان به افزایش کیفیت تولید نیز کمک قابل توجهی خواهد داشت: یکی از شاخصهای سنجش صنایع برای صدور مجوزهای مختلف صادراتی، تولید و … میزان همکاری آنها با شرکتهای دانش بنیان و یا عملکرد دانش بنیانی است.
وی تاکید کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته برای مهاجرت به اصفهان به عنوان استان کارگر پذیر نگاه میشود و در این زمینه اتباع خارجی غیرمجاز نیز سهم بسزایی دارند که چالشهای زیادی را نیز به دنبال دارند، از این رو به اعتقاد ما نیز تغییر سیاست اشتغال زایی در استان امری ضروری است که باید با هماهنگی همه مسئولان محقق شود.
نظر شما